Terugblik: wat waren dé interieurtrends van 2021?

Terugblik: wat waren dé interieurtrends van 2021?

Het eind van het jaar is in zicht, dus tijd voor een terugblik. Wat waren dé interieurtrends van 2021? We zetten ze voor je op een rij!

1: Natuurlijke kleuren

In de design interieurs van 2021 zagen we veel natuurlijke kleuren, zoals bruin en groen. Vooral rustige groentinten. Olijf- en mosgroen waren erg geliefd.

Ook grijstinten werden volop gebruikt. Hiermee worden luxe oases van rust gecreëerd.

2: Lichte houtsoorten en andere natuurlijke materialen

We haalden in 2021 nog meer natuur en rust in huis met natuurlijke materialen. Steen, hout, riet, zeegras en bamboe waren populair. Ook natuurlijke stoffen, zoals wol en linnen, zagen we veel.

Qua hout waren in 2021 vooral lichte houtsoorten te zien. Deze houtsoorten spelen al lang een hoofdrol in de Scandinavische woonstijl, maar krijgen nu ook een steeds breder podium in design interieurs.

3: Marineblauw

Naast al die rustige natuurtinten en -materialen zagen we ook een krachtige kleur: marineblauw. Deze kleur straalt kracht en tegelijkertijd rust uit. Deze kleur kwam in 2021 volop terug bij design meubels en muurkleuren.

Spelen met contrasten is altijd een goed idee en daar leent donkerblauw zich goed voor. Combineer het bijvoorbeeld met lichte houtsoorten, beige of lichte grijstinten. Ook een warme kleur zoals okergeel vormt een mooie contrasterende match.

4: Knuffelig en zacht

Zachte stoffen zijn helemaal 2021. Hoe knuffeliger en aaibaarder, hoe beter. Wol, velvet en velours zijn goede voorbeelden. Ook ribstoffen zijn geliefd. Kan het voor jou niet knuffelig en zacht genoeg? Dan kan je voor teddystof of bouclé gaan. Ook dat zagen we in 2021 regelmatig voorbij komen.

Bij deze zachtheid horen ook ronde vormen. Denk aan ronde tapijten en meubels met ronde vormen. Die geven je interieur een zachte uitstraling.

Goed om te weten: veel van onze design meubelen zijn met verschillende stofferingen te krijgen.

5: Japandi (Japans Nordic)

Houd je van rust, eenvoud, functionaliteit en tegelijk toch warm? Dan is Japandi waarschijnlijk een van je favoriete interieurtrends van 2021.

Japandi is de samensmelting van Scandinavisch en Japans design. Een match die goed te begrijpen is: in beide interieurstijlen vormen eenvoud en natuurlijke materialen de rode draad.

Het grote verschil is het gebruik in kleuren. In Scandinavië gaan ze vooral voor rustige en lichte kleuren, in Japan gebruiken ze ook graag donkere kleuren en aardetinten. In de Japandi woontrend zien we dit allebei terug.

6: Statement pieces

Statement pieces zijn ook helemaal 2021. Een statement piece is een pronkstuk. Een stuk in je interieur dat direct je aandacht trekt. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een designbank met een opvallende vormgeving of juist een woonaccessoire zoals een opvallend schilderij of een grote plantenpot.

7: Wereldreis

In 2021 haalden we de wereld in huis. Meubels en accessoires uit allerlei landen worden gecombineerd tot een uniek en werelds interieur. Kleur wordt hierbij zeker niet geschuwd: het mag fris, kleurrijk en een tikkeltje druk. Een flinke tegenhanger van de andere woontrends met rustige natuurtinten en eenvoud dus.

Deze trend staat op dit moment nog in de kinderschoenen, we kunnen hier de komende tijd zeker meer van verwachten.

8: Droogbloemen

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. In 2021 zagen we ze in allerlei interieurs terugkomen. Je kan gaan voor een boeket in rustige kleuren of juist een vrolijk kleurenpallet.

Ook droogtakken en drooggrassen zijn favoriet. Bijvoorbeeld pampagras, zilverwilgtakken en katoentakken.

Filters
Geen producten gevonden voor deze selectie.