eltink interieur

Jaren ’30 en ’40

De roots van Eltink Interieur zijn te vinden in Beneden Leeuwen, waar de familie Eltink in 1937 een scheepswerf en timmerfabriek start. Drie broers willen de timmerfabriek uitbreiden en ook meubelen gaan maken. De nieuwe timmer- en meubelfabriek start na de oorlog, in 1947 in Wijchen. Het gaat goed met de meubelfabriek. Deze groeit gestaag. Al snel komt er een kleine toonkamer bij. In die jaren is het maken van meubelen de grootste activiteit geworden en stopt de timmerfabriek.

 

Jaren ‘50

Diverse uitbreidingen van de meubelfabriek, het machinepark én vergroting van de toonkamer volgen. Men besluit als eerste in Nederland rechtstreeks aan de consument te gaan leveren. Reclame maken in het NS-blad “Tussen de rails”, in de radiogids en op Radio Luxemburg blijkt een gouden greep. Men reist in die tijd veel met de trein. Vanaf de stations Nijmegen en Wijchen worden klanten gratis vervoerd van en naar de showroom van Eltink Meubelen. Door kwaliteit en service bouwt Eltink een goede naam op. Volgende uitbreidingen staan daardoor hoog op het wensenlijstje.

1964

In 1964 breekt er brand uit bij Eltink. Dit is “wereldnieuws” in Nederland en komt zelfs op het TV-journaal. Eltink moet herbouwen en doet dat in 1965 op een nieuw locatie in dezelfde straat. In de grote nieuwe showroom worden, naast de eigen productie, voor het eerst ook meubelen van andere leveranciers gepresenteerd. Zo krijgt de consument meer keuzemogelijkheden.

Jaren ‘70

Begin jaren ’70 besluit de nieuwe directie van Eltink Meubelen tot upgrading van de collectie en presentatie. De collectie wordt internationaler en exclusiever gepresenteerd. Met name de Italiaanse collecties verkopen zeer goed. Men laat ook eigen producten ontwerpen en in het buitenland produceren, die hier zeer succesvol zijn.

 

Jaren ’80 en ‘90

Tot de tachtiger jaren trekt Eltink veel klanten uit heel Nederland, begin jaren ’80 begint het terug te lopen, mede door de opkomst van vele meubelboulevards en de samenwerking tussen de diverse meubelzaken. Zo ook bij Eltink, waardoor het besluit genomen wordt eind jaren ’90 te gaan samenwerken met Tilders Meubelen om zo nog meer gevarieerde collecties te kunnen aanbieden.

Vanaf 2000

Als in 2000 de aangrenzende fabriekshal van Teska (project meubilair) leeg komt te staan komen de toekomstplannen in een stroomversnelling. Een fantastisch nieuw woonthemacentrum met de naam Woondrôme Wijchen ziet in 2002 het licht. Hierin voelt Eltink Interieur zich, met 16 andere woonwinkels onder één dak, helemaal thuis. Eltink presenteert zich met nieuw elan: een uitgebreide internationale merkencollectie in een bijzondere ambiance.

2009 – heden

Door een intensievere samenwerking is dit alles nu uitgegroeid tot dé Woonboulevard Wijchen. Een complete Woonboulevard, verdeelt over 4 locaties met in totaal meer dan 45.000m2 woonplezier. Dit vindt u terug in de gevarieerde collecties van 28 bedrijven, allen gerelateerd aan wonen. De woonboulevard Wijchen is goed bereikbaar met overal gratis parkeergelegenheid voor de deur, een gevarieerd aanbod op gebied van wonen, slapen, keukens, verlichting, woningtextiel, decoratie etc. In alle soorten woonstylen en prijsklasses. Een enthousiast en ervaren verkoopteam staat u graag te woord, om u te informeren over de vele mogelijkheden of voor het samenstellen van uw droom interieur. Die mogelijkheid bieden wij u 6 dagen per week!

Kortom, een dagje woonshoppen meer dan waard!!!