Een stijlvol huis dankzij het merk Leolux

Een stijlvol huis dankzij het merk Leolux

Een van onze best verkochte merk is Leolux. Dit prachtige designer merk is gericht op hoge kwaliteit en zitcomfort. Elk ontwerp is uniek en gemaakt van duurzame materialen, waardoor u jarenlang plezier hebt van uw meubel.

De geschiedenis van Leolux

De meubelfabriek van Leolux is opgericht in 1934 in Zuid-Nederland. Het begon allemaal als een klein bedrijfje met maar een paar medewerkers. In 1948 namen twee broers Ton en Jan Sanders het bedrijf over. In 1964 werd de eerste showroom van Leolux gevestigd in Nederland. Dit was een enorme stap, die zeer goed heeft uitgepakt. Rond het jaartal 1980 nam een nieuwe generatie het bedrijf over. Jeroen Sanders en Johan van Beek gingen verder met het bedrijf. In 2012 neemt de derde Leolux generatie het roer over. Sebastiaan Sanders en de zoon van Jeroen werden eigenaar van Leolux. Tot de dag van vandaag is Leolux zeer bekend onder de meubelbranche.

Een duurzaam Dutch Designer merk

Leolux werkt samen met een aantal top designers. Samen zorgen zij voor een uitgebreide en veelzijdige collectie. Het bedrijf van Leolux is gevestigd in Venlo, Nederland. Hierdoor is Leolux gekenmerkt als Dutch Design. De materialen waarmee de ontwerpen worden gemaakt komen uit de buurt van Venlo. Zo komt bijvoorbeeld het leer voor de banken uit Limburg. Door gebruik van lokale materialen ontstaat er een kortere lijn van leverancier naar producent, waardoor het bedrijf bewust bezig is met het milieu.

De klassieke Pallone collectie

Ter ere van het 75 jarig jubileum van Leolux is de limited versie van Pallone gelanceerd. Pallone is een meermaals onderscheiden Leolux klassieker die oorspronkelijk werd ontworpen voor het “huis van de toekomst”. Deze collectie is gebaseerd op de meest actuele kleuren en de luxe afwerking. In totaal zijn er elf Pallones uitgebracht, met ieder zijn eigen personage. Pallone is onderscheiden door Design Zentrum Nordrhein Westfalen en bekroond als Beste Nederlandse Meubelontwerp van 1989. Naast de Pallone collectie zijn ook de modellen Leolux Scylla en de Leolux Bellice een bekend ontwerp van Leolux. Bij Eltink Interieur verkopen wij naast fauteuils ook banken, hoekbanken, salontafels, eettafels en stoelen van het merk Leolux.

Leolux bij Eltink Interieur

Kom de schitterende collectie ervaren in de showroom van Eltink Interieur in Wijchen nabij Nijmegen. Of bekijk ons online assortiment.

16 producten
Van hoog naar laag sorteren
16 producten
Van hoog naar laag sorteren