Gelderland meubelen

Gelderland staat voor duurzaamheid en zitcomfort. Alle meubels worden, door ervaren vakmensen met grote liefde voor het vak, ambachtelijk gemaakt in Nederland. De pijlers van Gelderland zijn innovatieve producten en ontwerpen van hoogwaardige kwaliteit en comfort. Scandinavisch design staat bij het ontwerp van Gelderland centraal en is de basis voor de moderne vormgeving en hoekige ontwerpen.

Geschiedenis 

Het bedrijf werd in 1936 in Culemborg opgericht als meubelfabriek Gelderland door de heer Oberman. Een van de eerste grote successen van het bedrijf Gelderland is de matrasfauteuil, ontwerp van Rob Parry. Het succes van de fauteuil zat in de afneembare matras met een losse hoes, die gemakkelijk te reinigen en vernieuwen was. Uiteindelijk zijn er meer dan 64.000 exemplaren van de fauteuil verkocht. In loop van de jaren zijn er nog meer verschillende, succesvolle modellen geproduceerd. 

De rijke geschiedenis van Gelderland heeft het bedrijf niet alleen een behoorlijke dosis status opgeleverd, ook heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat er vier productlijnen met ieder een eigen label op de markt kwamen. 

Als allereerst is daar Gelderland zelf. Een Scandinavisch design met een moderne uitstraling. Als tweede label zette men Young op de markt. Dit design staat voor casual en heeft een vlotte uitstraling. Als derde label zette men Arx op de markt. Een barok stijl met een lichte klassieke inslag. Tot slot het label Luna.

Designers

Inmiddels kent Gelderland vier collecties met elk een signatuur. De ontwerpers Jan des Bouvrie, Scholten & Baijings, Bart Vos en Roderick zijn mede verantwoordelijk voor het succes. Door te werken met een veelheid aan topontwerpers ontstaan verschillende benaderingen voor Gelderland meubelen, maar alle ontwerpen worden gekenmerkt door een ingetogen en strakke vormgeving. 

Bank 7881

Bij Eltink meubelen vind je de duurzame en comfortabele banken van het merk Gelderland. De 7881 bank is misschien wel de meest comfortabele Gelderland bank ooit. Het is een kubusbank met vriendelijke vormen en strak onderstel dat ook in de toekomst modern blijft. Het frame onder de bank dat in een kleur en materiaal naar keuze kan worden uitgevoerd, geeft een spannend en persoonlijk contrast.

Bank 7850

Een elegante bank met een mooi ontworpen rolkussen en donkere sledepoten. Bij Eltink vind je het model 7850 in verschillende stoffen en zelfs in leer. De 3 zits bank kan uitgevoerd worden met 2 of 3 rugkussens.

7950 Allure

Het is een team met Allure: Gelderland + Des Bouviere. Dat mogen we wel stellen nu het exact 50 jaar geleden is dat Jan des Bouviere bij Gelderland debuteerde met de fameuze kubusbank. Deze fameuze kubusbank van Allure is een eigentijdse schoonheid, die zich voegt naar het urban living van nu. Daarin draait het om flexibiliteit, karakter, behaaglijkheid en beleving.

Gelderland bij Eltink Interieur

Kom de schitterende collectie ervaren in de showroom van Eltink Interieur in Wijchen nabij Nijmegen. Of bekijk ons online assortiment.

4 producten
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
Van hoog naar laag sorteren