Dé interieurtrends van 2022

Dé interieurtrends van 2022

2022 staat voor de deur. Wat zijn de nieuwe woontrends? Welke kleuren zien we? Welke trends van 2021 zetten door in het komende jaar? En welke nieuwe frisse woontrends komen om de hoek kijken? Je leest het hier allemaal.

1: Aaibare stoffen

Goed nieuws als je gek bent op zachte en aaibare stoffen: die zien we ook in 2022 weer volop.

Bij zachte stoffen kan je denken aan natuurlijke stoffen zoals (imitatie)schapenvacht, wol en linnen. Daarnaast zijn ook velours en velvet geliefd. Het is maar net voor welke uitstraling je gaat. Natuurlijk of luxe. Wat je ook kiest: al deze stoffen geven je interieur warmte en gezelligheid.

2: Zachte vormen

Nog meer zachtheid in 2022: er worden veel zachte en ronde vormen gebruikt. Dit draagt ook bij aan dat fijne warme en gezellige gevoel. Het roept een gevoel van geborgenheid bij ons op.

Hierbij kan je denken aan ronde tafels en ronde tapijten. Ook zien we volgend jaar bij de design merken veel banken met mooie zachte rondingen. Van afgeronde hoeken tot bijna kiezelachtige vormen. Zo’n bank straalt puur comfort uit.

Zelf een bank met zachte vormen helemaal naar jouw wensen samenstellen? Dan is het Leolux Flint bankenprogramma een aanrader. Of kruip jij liever weg in de Cocoon bank van Label? De naam zegt genoeg!

aaibare, zachte stof 

3: Trendkleuren

De natuurlijke groentinten en warme kleuren van 2021 zijn blijvertjes. In de design interieurs van 2022 zien we namelijk ook weer veel olijfgroen, terra en okergeel. Daarnaast speelt bruin een grote rol in de kleurenpaletten. Ook weer fijn warm en natuurlijk.

Een mooie tegenhanger van de warme kleuren is blauw. Mooi luchtig lichtblauw is echt een kleur van volgend jaar.

4: Duurzaam 

Duurzame materialen gaan ook gezellig mee naar 2022. We worden ons er steeds bewuster van dat we beter voor de aarde moeten zorgen. Daar passen interieurtrends met duurzame materialen bij.

Mangohout is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een bijproduct van de fruitteelt. Oude mangobomen geven namelijk maar weinig fruit en worden dan afgedankt. Perfect om duurzame meubels van te maken. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van recycling. Bijvoorbeeld meubels van gerecyclede PET-flessen.

5: Retro jaren 70

De retro van de jaren 70 maakt komend jaar een comeback. In de jaren 70 werd veel oranje gebruikt, dit zien we volgend jaar terug bij deze trend. Wel in een modern jasje: mooi zacht oranje.

Dé materialen van de retrostijl zijn rotan, kurk en velvet. Dit geeft de stijl een gezellig, knus en nostalgisch gevoel. Zeker samen met dat warme zachte oranje.

Wil je deze stijl in huis halen én houd je van natuurlijke materialen? Dan is een latjeswand een goed idee.

Op zoek naar design meubels voor een retro interieur? Neem hier een kijkje.

6: Urban jaren 90

Ook met deze trend gaan we terug in de tijd: de woonstijl van de jaren 90 zien we volgend jaar weer. Hierbij kan je denken aan felle en opvallende kleuren in combinatie met ruwe materialen zoals beton en staal.

Verder zien we bij deze interieurtrend veel geometrische printjes, posters, lichtbakken en graffiti.

7: Culture Bomb

Houd jij van vrolijk en vind je het niet snel te druk in huis? Ben je wel een beetje uitgekeken op de minimalistische interieurs met alleen maar rustige kleuren? Dan is Culture Bomb jouw interieurtrend van 2022.

Zoals de naam al doet vermoeden is deze woonstijl een combinatie van elementen van over de hele wereld. Met veel kleur en veel patronen en prints in allerlei verrassende samenstellingen. Helemaal maximalistisch dus!

Filters
Geen producten gevonden voor deze selectie.