Scandinavisch design

Scandinavisch wonen

Scandinavisch design is momenteel wel een van de meest geliefde woonstijlen van dit moment. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. Door de neutrale elementen geeft dit design het ultieme rust gevoel aan uw interieur. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het biedt ook nog eens functionaliteit en comfort.

Geschiedenis

Scandinavisch design is in de jaren 30 van de vorige eeuw ontstaan en is afkomstig uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland. De naam ‘Scandinavisch design’ werd in 1930 in Stockholm tijdens een tentoonstelling gepresenteerd. Na deze tentoonstelling is de naam Scandinavisch design officieel geworden. Eenvoudig en krachtig! Belangrijke designers van Scandinavisch design zijn: Zweedse designer Yngve Ekström, Deense designer Hans J. Wegner, Finse designer Alvar Aalto en Noorse designer Ingmar Relling. De samenwerking tussen de verschillende Scandinavische landen biedt elke keer opnieuw een mooi eindresultaat.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Scandinavisch wonen. De designs zijn gemaakt van pure materialen zoals massief houten elementen, leer, of wollen stoffen. De duurzame elementen zorgen ervoor dat de levensduur van de designs langer mee gaan. Het kleurcontrast van Scandinavisch design is altijd vrij simpel en licht van kleur. Om het speelse effect te behouden voegen ze graag geometrische prints toe. Dit maakt het design uniek!

Scandinavische design meubelen

De Form Chair is de perfecte toevoeging aan uw Scandinavisch interieur. Door het gebruik van robuust eikenhout in het onderstel, herken je meteen het Scandinavische design. Deze stoelen zijn ook erg mooi te combineren met een eettafel van HAY.

De Mammoth Chair is de perfecte toevoeging tot uw Scandinavisch interieur. Deze Mammoth Chair is geheel met de hand vervaardigd en heeft een massief eiken frame. De bekleding is gemaakt van duurzaam, vintage leder en dat maakt dit design prachtig.

Scandinavisch design bij Eltink Interieur

Bij Eltink interieur kunt u veel meubelen vinden van Scandinavisch design. Bent u geïnteresseerd in Scandinavisch wonen? Neem dan eens een kijkje bij onze merken zoals HAY, NORR11, Normann Copenhagenof Pastoe. Naast deze Scandinavische topmerken verkoopt Studio HENK ook geïnspireerde meubelen van Scandinavisch design.

5 producten
Van hoog naar laag sorteren
5 producten
Van hoog naar laag sorteren