Woontrend: de 70s zijn terug

Woontrend: de 70s zijn terug

De jaren ‘70 staan bekend om hun funky en eigenzinnige stijl, en deze vintage vibes maken een comeback in onze hedendaagse interieurs. Van kleurrijke patronen tot organische vormen en rijke texturen, de woonstijl van de jaren ‘70 heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht die veel mensen opnieuw omarmen. Laten we eens in deze retro stijl duiken en ontdekken hoe je de 70s in je eigen interieur kunt laten herleven.

Kleuren en patronen

De kleuren die in de jaren ‘70 domineerden waren gedurfd en levendig. Denk aan mosterdgeel, avocado-groen, diep oranje, en bruin tinten als aardse basiskleuren. Combineer deze kleuren met gedurfde patronen zoals geometrische vormen en bloemenprints op behang, kussens of tapijten om die karakteristieke ‘70s vibe te creëren.

Meubels en vormen

Ronde vormen en organische ontwerpen stonden centraal in het meubilair van de jaren ‘70. Deze vormen kennen we natuurlijk maar al te goed, en ze komen al veel in ons hedendaagse interieur terug. Meubelstukken met zachte, gebogen lijnen en ronde hoeken zijn een must in deze woonstijl. Ga voor zitbanken met ronde armleuningen, stoelen met een eivormige of bolle zitting, en salontafels met natuurlijke houten afwerkingen om een vleugje retro in je interieur te brengen.

Texturen en materialen

De 70s omarmden natuurlijke materialen en rijke texturen, wat blijkt uit de macramé wanddecoraties, gehaakte dekens, velours stoffen en rotan meubels. Deze texturen voegen diepte en warmte toe aan de ruimte en dragen bij aan het nostalgische gevoel van de jaren ‘70. Welke meubels passen hier dan bij? Ga voor:

  • velours banken
  • stoffen fauteuils
  • houten stoelen
  • glazen salontafels

Accessoires en decoraties

Het toevoegen van vintage accessoires helpt met de 70s sfeer versterken. Hang opvallende glazen hanglampen op, plaats een retro platenspeler in een hoek en vul de ruimte met keramische vazen, kleurrijke posters en kleurrijke decoratieve items.

Moderne twist

Hoewel het leuk is om de 70s stijl helemaal te omarmen, is het ook niet verkeerd om een moderne twist toe te voegen om je interieur fris en actueel te houden. Combineer vintage stukken met eigentijdse elementen om een gebalanceerde mix te creëren.

De terugkeer van de jaren ‘70 in de woontrends biedt een speelse en creatieve mogelijkheid om je interieur nieuw leven in te blazen. Door te spelen met kleuren, vormen, texturen en accessoires kun je de retrostijl van de 70s omarmen. Geniet vooral van de vrolijke sfeer die deze woontrend met zich meebrengt!

Ontdek meer blogs

Producten