Dé woontrends van 2024

Dé woontrends van 2024

Dé woontrends van 2024

Het is alweer bijna 2024 en bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook nieuwe woontrends. Vandaag blikken we vooruit en nemen we je mee in de vier woontrends van 2024. Lees je mee?

1. Aardse tinten en materialen

We beginnen met een woontrend die nu ook helemaal hot en happening is namelijk: aardse tinten en materialen. In 2024 blijft de woontrend van natuurlijke materialen en kleuren nog steeds populair en onmisbaar in hedendaagse interieurs. Het gebruik van aardse tinten zoals zachte bruintinten, groenen en neutrale kleuren vormt nog steeds de kern van deze trend. Meubels van natuurlijke materialen: zoals een houten tafel, een rotan poef of een bouclé bank, behouden hun charme en zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in huis. Deze tijdloze woonstijl straalt rust en harmonie uit en biedt een veelzijdige basis die gemakkelijk te combineren is met diverse stijlelementen. Het lijkt erop dat de voorkeur naar natuurlijke eenvoud nog wel even standhoudt in het interieur van 2024. Materialen die hier goed bij aansluiten zijn:

  • Zachte texturen
  • Hout
  • Linnen
  • Bouclé
  • 2. Organische vormen

    Een onmiskenbare trend die zich in het hedendaagse interieurdesign duidelijk zichtbaar is, zijn de opvallende organische vormen. Waar voorheen strakke, rechthoekige lijnen domineerden in meubelontwerpen, zien we nu een duidelijke verschuiving naar ronde en zachte vormen. Deze ontwikkeling gaat hand in hand met de eerder genoemde trend van natuurlijke elementen en kleuren. Aardse tinten en materialen komen steeds vaker voor in interieurs, waarbij mensen de voorkeur geven aan een woonstijl met een zachtere uitstraling. Denk hierbij aan stijlen zoals het minimalistische design of de Japandi-stijl, waarbij de nadruk ligt op eenvoud en een harmonieuze samensmelting van natuurlijke elementen.

    3. Modern seventies

    Een nieuwe opkomende trend, die in 2024 populair gaat worden is de woontrend: Modern Seventies. Waar we het eerder hadden over zachte kleuren en materialen, gaat het bij deze woontrend juist om een rijk kleurenpalet. Waarbij het de kunst is om verschillende vormen en materialen met elkaar te combineren. Denk aan materialen als:

  • Metaal
  • Velvet
  • Glas (bijvoorbeeld een glazen salontafel)
  • Hout
  • Bij deze woonstijl spelen retro meubelen een centrale rol, waarbij je kunt denken aan fluwelen banken met houten poten, ronde vormen en opvallende geometrische patronen. Wat deze stijl echt kenmerkt, is de warme en gezellige sfeer die wordt gecreëerd. Dit bereik je bijvoorbeeld door het toevoegen van sfeerverlichting, zoals hang- of vloerlampen. Je zult al snel merken dat het voor deze woonstijl belangrijk is om over een goede dosis creativiteit te beschikken, omdat het een kunst is om een harmonieuze balans te vinden tussen moderne en vintage elementen.

    4. Duurzaamheid

    Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de levens van velen. Mensen omarmen duurzaamheid niet alleen als een levensstijl, maar passen het ook toe op hun interieurkeuzes. Een groeiend aantal kiest ervoor om meubels een tweede leven te geven door te recyclen, te hergebruiken of te upcyclen. Daarnaast zien we een trend waarbij consumenten kiezen voor tijdloze meubelstukken van hoogwaardige kwaliteit die langer meegaan en minder snel onderhevig zijn aan modegrillen. Deze verschuiving naar duurzaam wonen illustreert de groeiende bewustwording van de impact van consumptie op het milieu en benadrukt het belang van verantwoorde keuzes, zelfs binnen onze eigen leefruimtes.

    Wat vind jij van de woontrends?

    Ontdek meer blogs

    Producten