Interieurtrends van het najaar 2023

Interieurtrends van het najaar 2023

Het najaar van 2023 brengt weer een aantal toffe interieurtrends met zich mee, die ons inspireren om ons huis knus en gezellig te maken. In deze blog zullen we enkele van de meest spraakmakende trends bespreken, zodat je je interieur kunt updaten en klaar bent voor de komende tijd!

1. Duurzaamheid als prioriteit

Duurzaamheid blijft voorlopig een centraal thema in de interieurwereld. Steeds meer mensen kiezen voor meubels en decoraties die zijn gemaakt van gerecyclede materialen of vervaardigd zijn met oog voor het milieu. Hergebruik en upcycling wordt aangemoedigd, en merken brengen duurzame collecties uit om aan de groeiende vraag te voldoen. Dus ga voor meubels die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals bamboe of gerecycled materiaal, en draag jouw steentje bij aan het milieu.

2. Natuurlijke materialen en aardse kleuren

Dit najaar zien we een overvloed aan natuurlijke materialen en aardse kleuren. Hout, riet, steen en kleuren zoals diep groen, warm bruin en terracotta worden de sterren van de show. Deze materialen en kleuren brengen de natuur in huis en zorgen voor een rustgevende en gezellige sfeer. De kleuren en materialen haal je makkelijk in huis doormiddel van een mooie bank, fauteuil of kast.

3. Mix stijlen

Luister helemaal naar jouw creatieve zelf en mix verschillende interieurstijlen, waardoor je jouw persoonlijke smaak volledig tot uiting laat komen en een unieke en boeiende ruimte kunt creëren. Dit ‘eclectisch design’, waarbij je verschillende stijlen en tijdperken combineert, is in opkomst. Combineer bijvoorbeeld retro meubels met moderne accenten, of voeg gezellige kleuren toe aan een Scandinavisch interieur. Alles is mogelijk met deze trend!

4. Comfort en gezelligheid

Natuurlijk draait het in het najaar allemaal om comfort en gezelligheid. Met het natte en druilerige weer buiten, willen we het binnen juist extra warm en knus maken. Dit doe je bijvoorbeeld met zachte dekens, oversized kussens, kaarsen en andere sfeerverlichting, om een warme, uitnodigende sfeer te creëren. Jouw ruimte zal met deze trend uitnodigen om te ontspannen.

Van natuurlijke materialen en aardse kleuren tot duurzaamheid en het mixen van stijlen, de interieurtrends van het najaar bieden voor elk wat wils. Het belangrijkste is om je eigen persoonlijke stijl te omarmen en je huis om te toveren tot een gezellige en gastvrije plek waar je je helemaal thuis voelt.

Ontdek meer blogs

Producten